Najbolji HR Manager za 2013. godinu je Nela Bučević iz tvrtke Metro Cash & Carry

HRS_2014_sudioniciStrukovna nagrada Prometej za najboljeg hrvatskog Human Resources menadžera u 2013. godini uručena je gospođi Neli Bučević iz tvrtke Metro Cash & Carry koju je Ocjenjivački Odbor nagrade prepoznao kao najinventivnijeg te najzaslužnijeg stručnjaka s područja upravljanja ljudskim potencijalima u protekloj godini. Na svečanoj dodjeli nagrade Prometej sudionicima je predstavljen i Kodeks HR struke kojeg je sastavila radna skupna HR profesionalaca okupljenih unutar strukovne udruge HR Centar, a oba zanimljiva događanja održala su se u sklopu prvog dana stručne regionalne konferencije HR Summit koja se proteklog vikenda Splitu održavala sedmi puta i koja je okupila vrhunske domaće i strane HR stručnjake i profesionalce.

U organizaciji portala www.posao.hr ovogodišnji HR summit održao se na temu ”Restrukturiranje i vitalnost organizacije“ te okupio više od 100 domaćih i stranih stručnjaka, uz stručno partnerstvo najveće europske strukovne udruge – Europske udruge za upravljanje ljudima (EAPM).

7. HR Summit službeno je otvorio predstavnik organizatora gosp. Saša Jurković, nakon čega su se sudionicima obratili stručni domaći i strani predavači. Budući da je tema ovogodišnjeg HR Summita vezana uz vrlo aktualnu temu restrukturiranja, većina predavača iznijela je iskustva s kojima su se susretale njihove kompanije tijekom ovog kompleksnog procesa. Sudionicima su se obratili prof.dr.sc. Darko Tipurić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Priya Vasudevan iz indijske podružnice tvrtke ACG Worldwide, Blagica Petrovac Šikić iz tvrtke Pliva Hrvatska, Mitja Cimerman i Sandi Jerman iz slovenske podružnice AT Adria, Boris Vukić iz Adizesa Srbija, Marija Felkel iz Siemensa, Ivana Krajinović iz Styrije te Dubravka Mirković iz Gentisa.

Nela_Bucevic_HRS_2014Prvi dan konferencije završio je svečanom dodjelom nagrade Prometej koja se šesti puta dodjelila najboljem domaćem HR menadžeru. Ocjenjivački odbor nagradu je dodijelio gospođi Neli Bučević iz tvrtke Metro Cash & Carry prepoznavši njezino prošlogodišnje djelovanje. Druga finalistica nagrade bila je Kristina Priseker iz tvrtke Carlsberg Croatia. „Hvala vam na nagradi, sretna sam i ponosna što sam dobila ovo priznanje koje za mene puno znači jer je riječ o priznanju kolega. Iako je protekla godina bila vrlo teška za sve nas koji se bavimo ljudskim potencijalima, drago mi je što smo svi mi koji se bavimo HR strukom pokazali da možemo svojim radom kvalitetno pomoći svojim kompanijama tijekom ovih izazovnih vremena“ izjavila je gđa. Bučević povodom uručenja nagrade.

Tijekom održavanja svečane večere, predstavljen je i HR Kodeks – jedinstveni dokument koji za cilj ima definirati izvrsnost u poslovanju HR stručnjaka te potaknuti buduće stručnjake na prihvaćanje i provođenje njegovih odredbi. Kodeks je usuglasila radna skupina strukovne udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima HR Centar koju pod predsjedanjem Ane Jožinec iz Francka, čine i Gordana Frgačić iz Kauflanda, Breda Ivanović iz PricewaterhouseCoopersa, Saša Jurković s portala posao.hr, Igor Kovač iz tvrtke ACG Lukaps, Marino Miloš iz Plus HR-a, Andrea Mimica iz Zagrebačke banke, Blagica Petrovac Šikić iz Plive, Zoran Sušanj s Filozofskog fakulteta u Rijeci, Alan Žunić iz Bille te Ines Bokan s portala posao.hr.
„HR struka zaista se kontinuirano razvija tijekom proteklih godina i to najviše zbog profesionalnosti kolega, njihovog kvalitetnog radna i zalaganja, a samim time se HR odjeli etabliraju kao ključni elementi u poslovnom upravljanju. HR Kodeks kreirali smo u pravom trenutku – onda kada smo bili spremni da naša razmišljanja zaokružimo dokumentom koji definira zadatke i odgovornosti koje naša struka ima“ rekla je gđa. Ana Jožinec povodom predstavljanja Kodeksa.

Tema HR Summita, ”Restrukturiranje i vitalnost organizacije“ odabrana je zbog svoje aktualnosti te činjenice da se restrukturiranje najčešće doživljava kao proces smanjenja broja zaposlenih, dok je u stvarnosti ono mnogo kompleksnije jer uključuje reorganizaciju cijele tvrtke – od vlasničkih, organizacijskih, operacijskih i financijskih struktura pa sve do najjednostavnijih jedinica poslovanja koje je potrebno optimizirati. Nakon restrukturiranja svaka tvrtka mora proći i kroz proces revitalizacije, a upravo se o svemu navedenom govorilo na predavanjima ovogodišnjeg HR Summita.