Ana Jožinec

Zvanje je stekla na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu. Profesionalno zanimanje tijekom dosadašnjeg radnog iskustva uglavnom joj je usmjereno na rad s ljudima za ljude. Posljednjih 24 godine radila je na čelnim  pozicijama funkcije za upravljanje ljudskim resursima u velikim multinacionalnim, internacionalnim i regionalnim kompanijama različitih djelatnosti,  hotelska industrija, Telecom/ICT i  FMCG ( Inter-Continental Hotels & Resorts, Ericsson Nikola Tesla, Atlantic Grupa, Franck) u međunarodnim timovima i globalnim HR projektima. Specijalizirana za izgradnju i razvoj moderne i učinkovite poslovne funkcije za upravljanje ljudskim resursima, transformaciju organizacije i  korporativne kulture.

Aktivna je u podizanju i afirmaciji struke upravljanja ljudskim resursima u Hrvatskoj kroz formalne i neformalne forume, okupljanja i dijeljenja znanja.

Područja u koje ulaže najviše svoje profesionalne strasti i znanja  su  razvoj leadershipa, angažiranosti zaposlenika,   razvoj karijere  kroz praćenje i upravljanje individualnim učinkom i razvojem kompetencija, te primjenu novih trendova i inovativnih procesa  u upravljanju funkcijom za upravljanje ljudskim resursima.